Mizuchi

Raznoraznosti
 
HomeFAQRegisterLog in

Share | 
 

 Arhiva - Hajde da se igramo

Go down 
AuthorMessage
????
GuestPostSubject: Re: Arhiva - Hajde da se igramo   9/10/2010, 15:26

Dunja wrote:
...ali isto tako volim da znam na čemu sam a ne da razmišljam večito šta je pisac hteo da kaže. :x
Takođe.
Dešava se svakome, to je neosporno, ali mi je muka od testova, igrica, izuvijanih i zamotanih poruka i sl, čemu je, nažalost, moja ljepša polovina sklona. -.-
Back to top Go down
????
GuestPostSubject: Re: Arhiva - Hajde da se igramo   17/10/2010, 10:52

Hotarubi wrote:

Nekome je potrebno stalno potvrđivanje ljubavi, tome služe te "igrice". Jeste da to ume da bude iritirajuće i nekad bolno, ali boli i jednu i drugu stranu. Mislim da je pojava istih samo znak da osoba želi da privuče pažnju druge osobe na svoja osećanja, pa onda ne vidim ništa loše u tome da se prati igra, naravno, dok god nema nekog preterivanja


Saglasna sam koliko sa tim da služe za potvrđivanje ljubavi, toliko i sa tim da je bolno za obije strane. Ali, što se tiče praćenja igre, ne vidim zašto bi se pratilo nešto što dodatno komplikuje vezu i muči oba partnera. Ja sam uvijek za to da se stvari te vrste lijepo razriješe.
MADA, shvatam da je teško riješiti tako nešto i otarasiti se te "navike", jer zaista nije lako o svemu pričati otvoreno. I sama sam nesigurna i treba mi mnogo pažnje i potvrđivanja osjećanja, tako da... Recimo da razumijem osobe sklone ovakvim igricama. Desilo se više puta da dragi i ja imamo isti problem u vezi, s tim što ja stisnem zube i kažem mu o čemu se radi, a on to ispoljava kroz ljubomorne ispade (potpuno iracionalne i potpuno nevezane za problem), razne vidove "osvete" i sl. I potpuno je  očigledno koliko to i njega boli, ali ne umije protiv toga.
Back to top Go down
????
GuestPostSubject: Arhiva - Hajde da se igramo   17/10/2010, 15:04

Hotarubi wrote:
Ne mislim da se prati u smislu da se komplikuje, nego ako osoba pravi ljubomorne ispade da bi dobila pažnju od partnera, ova druga osoba ne bi trebalo odmah da ga napada... bolje da objasnim na primeru xD
Da ga napada - ne, ali ni da povlađuje tim igricama.
Primjer: moj vjerenik je manje-više ljubomoran na većinu mojih drugova i svaki razgovor sa osobom suprotnog pola može biti povod za ljubomorne komentare. Naravno da ga ne napadam zbog toga (sem kad baš poludim, tad ne mogu da se kontrolišem), ali otvoreno razgovaram s njim i pokušavam da mu stavim do znanja da nema potrebe za takvim stvarima, dokazaću to kako znam i umijem samo da bih ga koliko-toliko smirila, ali mi na pamet ne pada da se, recimo, odričem drugova (i potencijalnih drugova) zbog njega. Ne zato što su mi bitniji, on je ujedno i jedan od mojih najboljih prijatelja i ne bih ga mijenjala ne znam ni ja za šta, već zato što, iako ga volim najviše na svijetu, neću da dozvolim da stvari izmaknu kontroli.
Naravno, kad bi me neko otvoreno muvao i pored toga što bih mu jasno stavila do znanja da nisam zainteresovana, tu bi već svaka dalja konverzacija bila prekinuta i bez miješanja moje ljepše polovine.


Quote :
A to ispoljavanje ljubomore kroz nešto potpuno nevezano i ta osveta, to više smatram načinom odbrane sopstvenih osećanja, možda čak i borbe protiv nečega iz prošlosti... Na primer, ako neko nešto oćuti u jednom trenutku, izliće sve to u nekom trenutku u budućnosti, samo da bi izbacio to iz sebe.
Tačno, uglavnom se sve svodi na to.
Back to top Go down
Sponsored content
PostSubject: Re: Arhiva - Hajde da se igramo   

Back to top Go down
 
Arhiva - Hajde da se igramo
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Mizuchi :: Razonoda :: Arhiva starih postova-
Jump to: