Mizuchi

Raznoraznosti
 
HomeFAQRegisterLog in

Share | 
 

 Arhiva - Razlike

Go down 
AuthorMessage
????
GuestPostSubject: Re: Arhiva - Razlike   15/2/2010, 19:28

Pih, ubijaš čari spamovanja. :P
Reći ću i ovdje:

Quote :
Otprilike sam bila (tj. i dalje sam) "nenormalna" (namjerno stavljam navodnike) na isti način... Tj. uvijek sam bila povučena, okrenuta nekom svom svijetu, ali nikad nisam sebe smatrala "drugačijom od većine".
Iz prostog razloga - svi smo mi različiti i svi smo mi isti u isto vrijeme.
Šta god da smatraš da te čini različitom (bila to interesovanja, razmišljanja, muzika koju slušaš ili način oblačenja) - postoje hiljade i hiljade ljudi koji rade/razmišljaju/slušaju/oblače se kao ti, tako da ćeš se u neki "šablon" uvijek uklopiti, koliko god ti mislila da si izvan svega toga.
S druge strane, kombinacija svega toga je različita od osobe do osobe... tako da ti koji čine tu "većinu" nisu ništa manje različiti međusobno nego što si ti drugačija od njih.

To forsiranje "različitosti" vs. uklapanje, popularnost-nepopularnost... To je i normalno za tvoje godine (čak i za starije generacije, nemoj misliti da je ovo prozivka na račun godišta).

Računam da tvoja "nepopularnost" nije do činjenice da si drugačija od njih (samim tim što su i oni različiti), već si vjerovatno povučena ili jednostavno ne možeš da nađeš zajednički jezik s njima (što ne znači da je to nemoguće uraditi - ali ni da treba to da forsiraš).

Ja smatram da treba da radiš (ovo govorim uopšteno, nije moje da ti popujem ) onako kako se tebi sviđa, bez obzira na to gdje se uklapaš/ne uklapaš. "Budi ono što jesi" zvuči kao kliše, ali je tako istinita rečenica... S tim što je mnogi pogrešno interpretiraju, pa se trude da budu "drugačiji" po svaku cijenu.
Back to top Go down
????
GuestPostSubject: Re: Arhiva - Razlike   15/2/2010, 19:50

Niko to ne poriče. Smile

Nisam imala namjeru da te prozivam, niti bilo šta slično, samo sam uzela tvoj post kao primjer, jer sam bila u takvoj situaciji. Smile

Raditi kako ti se sviđa = da, NARAVNO. Forsirati "različitost" = NE. Pri čemu ne kažem da ti to radiš. Smile

Samo kažem da je to o čemu sam govorila tipično za tvoju generaciju. Kasnije ljude apsolutno neće biti briga šta ti slušaš (i čitaš), niti će tebe biti briga šta oni slušaju.
----


Spam (na forumu) - pisanje postova koji nemaju veze sa temom (mi smo o ovome pričali na temi o kilogramima).
Back to top Go down
????
GuestPostSubject: Re: Arhiva - Razlike   22/5/2010, 08:59

Mislim da nam se KatarinKa polako ali sigurno kreće ka gotično-erotičnim vodama, te joj preporučite nešto takvo. Ili neki doom. Ili ću to morati ja da radim. xD

Edit: Ili ovako nešto. xD
Odjavljujem se. xD
Back to top Go down
????
GuestPostSubject: Re: Arhiva - Razlike   22/5/2010, 14:07

Ne. :P
Možda malo. :P
Za gotik i dum ne, svakako. xD


Et Nenad - Polako, tek ćemo stići do "mog faha". Very HappyNenemusha wrote:
skurk wrote:


Edit: Ili ovako nešto. xD

Meni je ovo jezivo, majke mi. Shocked Ovaj čovek me plaši XD

Što? Vidi kakI je šmeker! xD
Back to top Go down
????
GuestPostSubject: Re: Arhiva - Razlike   11/10/2010, 10:53

Nije ona rekla da razlikovati se znači gubiti svoj identitet, jer se (kao što je rekla u toj rečenici) svi u nečemu razlikujemo, već da gubimo svoj identitet nastojeći da se razlikujemo po svaku cijenu, tj. forsiramo tu neku "vještačku" različitost... Što je bila poenta i mog posta. :]
I njena i tvoja poenta stoje, po mom mišljenju. :]
Back to top Go down
????
GuestPostSubject: Arhiva - Razlike   13/10/2010, 10:22

ЯдźŗēĻ wrote:
Oни ће кулирати и неће их интересовати ни да се разликују од друштва, а ни да се уклапају у друштво. 
Ta sam. Very Happy
ЯдźŗēĻ wrote:
моја поента је да су ти прелазци из крајности у крајност врло површни и као такви не представљају саму суштину неке особе већ само њен труд да себе пронађе у друштву, на неки начин. Сигуран сам да је свако у одређеном тренутку желео или да се максимално уклопи или да се максимално не уклопи и заправо ретки су они који раде онако како им је воља, тј. како се осећају да би требало

Итд, итд, не замерите ми, нисам ништа лоше мислио.... 
Bože sačuvaj da ti zamjeram, nisam ni mislila da si mislio nešto loše, nije tako ni djelovalo. :P Samo sam te pogrešno shvatila.
Elem, to niko ne može poreći. :] Međutim, u većini slučajeva, to je samo faza, najčešće u ranim/srednjim tinejdžerskim godinama, kao što vjerovatno i sam znaš. Koliko sam puta i sama preplakala sa 13-14 godina jer "se nikako ne uklapam, a ne znam šta to ne radim kako treba". 
Back to top Go down
Sponsored content
PostSubject: Re: Arhiva - Razlike   

Back to top Go down
 
Arhiva - Razlike
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Mizuchi :: Razonoda :: Arhiva starih postova-
Jump to: