Mizuchi

Raznoraznosti
 
HomeFAQRegisterLog in

Share | 
 

 Divinity : Original sin

Go down 
AuthorMessage
Raziel
♨○₩ÅţЯǻ○♨

avatar

Број постова Број постова : 4099
Astral Dust Astral Dust : 12283
Неискусни Херој
60% HP 40% MP
Exp : 50% EXP
Drveni Mac
Srebrni Mac

PostSubject: Divinity : Original sin   30/7/2014, 13:01

[You must be registered and logged in to see this image.]

На моје велико задовољство отварам тему о фантастичној игри за PC где је последње деценије баш фалило оваквих наслова, односно правих RPG које имају могућност CO-OP LAN кампање. У свету PC игара сада постоји свега седам правих RPG игара које пружају опцију за два играча да заједно прелазе кампању (причу) игре преко offline co-op LAN опције играња уз drop-in / drop-out могућност. Управо због поменутих опција играња, али и једног деценијског враћања у неко боље време за видео-игре, немојте се зачудити уколико их људи повезују са играма Baldur's Gate (1 и 2) или Icewind Dale (1 и 2) с обзиром да управо дати наслови чине тај малени део правих компјутерских RPG.

Kickstarter page wrote:
If you are interested in isometric, “old school” cRPGs, this is the game for you. There haven't been many new games such as this lately, even less with multiplayer. We believe this game truly is something else, and it deserves everything we as a company can throw at it.

С друге стране, оно што ми такође чини велико задовољство, јесте издање за PC с обзиром да би био ред да се макар један наслов појави и за компјутере где је тактичких RPG веома мало (иако се то променило у последњих годину дана одличним налетом indie наслова, а надам се и да ће се наставити) када се упореди само са тактичким RPG насловима који стижу из Јапана на месечној бази. Нажалост, реткост је пронаћи RPG наслов који долази директно из Јапана, али за PC и то са преводом, још мање у доба апсолутне владавине MMO измета.

Из датог се лако може закључити да је ова игра прави драгуљ који је успео преко [You must be registered and logged in to see this link.]-а. Ова чињеница стоји као стуб одбране од најезде и навале да се сваки жанр сегментовано пребацује на (semi)MMO издање.

О игри
---------~~~~-------------

Механика игре се своди на управљање одабраног аватара коришћењем миша из bird's eye перспективе камере коју је могуће подешавати по потреби.

Аватар може бити или мушког или женског рода, те је игра оптимизована и за ужитак нежније популације играча.
Аватар добија искуствене поене сваки пут након уништавања непријатеља, откривања нове локације или при завршетку задатака, односно потраге (quest).

Императивно је знати да је механика борбе стратешког типа, односно тактичко-потезног карактера који се активира када се непријатељи и аватар сусретну на одређеној дистанци. Приликом почетка борбе активира се Battle UI који носи информације о Ability Points (AP) који интерактивно обавештава играча о информацијама. На пример колико ће одређена магија искористити поена, као и због чега конкретно мање или више, што зависи од способности самих аватара, односно нивоа аватара којим играч управља током игре. На тај начин игра допушта интерактивно учење наспрам уобичајено монотоног читања и калкулисања у глави.
У току борбе битно је знати да постоје елементални фактори који одређују могућност развоја даље тактике за аватара. Велику улогу игра земљиште на којем се врши борба, односно објекти који су распоређени на земљишту. Уколико, рецимо, пада киша или се противник налази у бари сачињене или од воде или од крви (да, крви) маг који користи Air[/b] магије може с лакоћом да активира једну од [i]Lightning магија које ће имати три ефекта у датој ситуацији.
- Повишен ниво штете према непријатељу.
- Већа шанса за Stunned статус.
- Бара сачињена од воде или крви ће и даље садржати електрицитет у току наредна два-три потеза те свако ко угази у исту има шансу да буде Stunned.

Након тога, могуће је активирати, рецимо, Ice магију која ће заледити бару. Бара представља опасност, ко прелази преко исте може да се оклизне и пропусти пар потеза. С друге стране, та иста залеђена бара се може претворити у дим и пару (маглу) коришћењем Fire магија при чему се, рецимо, ускраћује могућност за Archer-е да виде непријатеље (Fog of War ''у малом'' ефекат).

Постоје елементални ефекти на земљишту и изнад земљишта. Ефекти изнад земљишта су Дим, Пара и Отровни облак, а ефекти на земљишту су Водена бара, Уље, Запаљено уље, Жариште, Лава, Отровна бара итд. Примера ради, Вода и Ватра дају пару, али уколико се пара помеша са електрицитетом ствара се појачано дејство електричне магије.

Обично унаоколо, а зависно од локације, постоје бурад која могу да садрже Ooze, Oil или Water и могу се користити за више намена, али понајвише за борбу. Ватрена магија директно на буре с Водом? Наравно. Буре воде које се постави на Жариште? Да, то такође функционише, но прво буре мора да изгори па тек онда да се Вода излије на жариште.

Постоји велики број комбинација, а о игри ћу још писати када будем имао слободног времена.


[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
Back to top Go down
http://mizuchi.forumsr.net
 
Divinity : Original sin
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Mizuchi :: Video igre :: -
Jump to: